Wednesday, 30 August 2017

life update | poslaju and banana milk

Assalamualaikum,
hello gaissssss, kembali cerita pasal kehidupan. LOL. nothing interesting with my life, but I'm trying. hehehhee. nampak sangat takda benda lain nak di update. hahahhaa

parcel poslaju

sebenarnya sebelum2 nie pun memang pernah guna poslaju untuk pos barang2 giveaway aku yang lepas2. tapi masa tu, arwah bapak yang settle semua, aku tinggal nak pack dan tulis alamat je kat atas borang. arwah bapak tolong pos. 

tapi kali nie aku pergi settle sendiri. pergi hari sabtu lepas, poslaju bukak setengah hari je kan. so, pergi pagi dalam pukul 10.30 macam tu. hahhahaha. yang best pergi hari sabtu adalah TAK BANYAK ORANG kat poslaju. hahhahaha. 

macam mana nak pos barang guna poslaju? 
bila dah tak banyak orang, tak perlu beratur ambik nombor giliran bagai. terus pergi ke kaunter je. ambil borang dan isi dan kalau nak parcel, mintak la dan bayar la kosnya. mudah je sebenarnya. dah bayar ambik resit, settle la. easy. hahhahaha baru tau senang macam nie je kan. ingat susah2 banyak kerja.

lepas settle benda kat poslaju, pergi skynet pulak ambik barang sebagai blogger. cewahhh. hahhahaha. entah beberapa kali dah jejak skynet sebab sedihnya skynet takhantar barang sampai rumah aku, katanya kat kawasan rumah aku takda ejen. so nak taknak memang kena pergi office skynet la. nasib kat pusat bandar.


produk himalaya
barang best2 yang aku ambik kat skynet. rasanya ada la dalam beberapa hari barang nie kat skynet. hahhaha. sebelum nie memang dah teringin nak barang2 dari brand Himalaya nie, tapi boleh tahan mahal. shampoo dan conditioner tu cecah rm30+ sebotol. syukur la dapat benda nie. hahahhaa. kalau rajin aku review la semua.


pokka banana milk
pokka banana milk. aku memang minat milk dari brand pokka yang ada melon milk, mango milk sebab rasa dia tak terlalu pekat macam susu biasa (cth; susu coklat brand dutch lady). aku mula terjebak suka banana milk pokka nie lepas try kotak besar masa bulan puasa haritu. cuba2 je sebenarnya, last2 tersuka. kalau takdapat merasa banana uyu korea tu, merasa nie pun dah okay. hahhahaha.


mee hong kong
mee hong kong. rasa yang nie biasa2 je. okay la. habis jugak aku makan walaupun bukan macam mee hong kong yang aku expect. hehehe. masa nie keluar ngan mak, nenek dan adik aku untuk medical check up dan ambik ubat nenek yang tiap dua bulan sekali kitorang pergi klinik tu temankan nenek. 

tetiba rasa sedih bila tengok orang2 tua kat klinik tu. 
hargailah ibubapa anda dan orang tua. 

tu je la life update kali nie, nothing interesting pun kan.

so, korang pernah pos barang kat poslaju tak?
pernah tak merasa banana milk pokka tu? suggest jenama susu yang best please. hahahhaha

sekian,
ilal liqa'
see ya when i see ya lah!


23 comments:

  1. Replies
    1. best produk himalaya nie, kalau la dapat share memang boleh je share. hahahha :D

      Delete
  2. Banana milk memg sedap.. LeYa pun suka..
    Real lifetyle cerita... suka baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, memang sedapp, tapi susah sikit nak jumpa :D
      thanksss :3

      Delete
  3. kmk sampei nktok sik brapa pandei pegi pos barang sbb slalunya kawan kmk yg jadi mangsa pegi pos hahaha tapi hariya adalah juak pos novel tapi wajib mbak kawan kmk ya haha takut sik pandei T_T

    Review shampoo & conditioner ya kak hahaha neytauk best. terliur ngga mee hong kong ya koh >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah sama la, dolok ng sikpandei la. takut banyak proses, rupanya senang jak duhal. konfiden penting. hahhaha :D

      kelak reviewnya lepas pake sebulan, kmk pun pandey terliur gik nangga ya XD

      Delete
  4. BV....awak beli mana banana milk tu? Kat Terengganu tak pernah jumpa lagi sobs dah lama cariiii ๐Ÿ˜ญ

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat random supermarket/market je, kalau kat sini baru dua tempat BV jumpa, tapi cepat betul habis stock bila nak beli lagi T^T

      Delete
  5. hi sis. saya nak tanya, sis guna effect camera apa ye yg gambar ada plastik poslaju tu. heehee. sebab nampak cantik :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi too, BV guna vsco filter HB1 :D
      hahaha thanksss :)

      Delete
  6. merata saya cari pokka perisa banana!! tak jumpa!! pernah rasa melon milk and their range of coffee... sedap <3 now my fav <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti jumpa la tu, keep cari2 :D kannn, memang sedap jugak coffee dr pokka nie, BV suka range of tea dia :3

      Delete
  7. rasa pokka tu sama jeke mcm jenama bringgrae tu?(yg org panggil banana uyu)
    dah jarang minum banana milk sbb mahal...

    ReplyDelete
  8. Tak pernah pos barang kat pos laju lagi cuma pernah ambik barang je ๐Ÿ˜ . Erni setakat ni tak pernah lagi try produk dari Himalaya sebab ye la tengok harga jugak hahaha

    ReplyDelete
  9. akak pernah guna Neem Face Wash, memang best! tak merasa lagi banana milk tu, boleh kot try nanti. selalu jugak pos barang masa kat Kajang tu, time orang tak ramai memang best sebab takyah tunggu lama

    ReplyDelete
  10. Memang pos barang malas nak guna courier lain. Biasa guna pos laju jeee hehe

    ReplyDelete
  11. tak suka susu tapi yang flavor kadang2 ada yang kena ngan tekak sedap juga. nak try la banana uyu pokka tu kot kot sedap and suka gak ^^

    ReplyDelete
  12. Siqah kalau pos barang memang guna pos laju jela. Itu je tahu guna nanye. Hehe.

    Nampak sedap BananaMilk tu!! Tapi tak pernah rasa lagi. Baru2 ni siqah minum susu Goodday. Sedapppppp!!

    Siqah guna krim siang Himalaya sekarang. Best. Nanti nak cuba shampu dorang pulak :D

    ReplyDelete
  13. memang selalu guna poslaju sebab senang.
    brand pokka tu, kawan suka gila minum yg melon. Haha. tapi izz tak pernah try pulak.

    ReplyDelete
  14. jom jenjalan blog sya pulak and dont forget follow ye. thanks

    ReplyDelete
  15. adik rajin buat giveaway rupanya..nanti kak rabia nak join

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!