Friday, 11 August 2017

my convocation day!

Assalamualaikum,
okay, nie lambat sikit nak cerita. wahahhaha. minggu lepas, pada tarikh 5 ogos 2017, aku officially #doneCONVO. alhamdulillah. kira dah SAH jadi alumni Politeknik Mukah Sarawak. hakak2 senior dah. hehehehe. lepas TIGA TAHUN dan setahun lebih tunggu konvo, akhirnya konvo jugak. aku dalam bidang Diploma Teknologi Maklumat dan Komunikasi (Pengaturcaraan) atau lebih dikenali sebagai dip programming.

pada mulanya, aku tak rasa nak pergi pun konvo kali nie. sebab fikir banyak benda. 
lepas mak pujuk, pergi je la. wahahha. I'M GLAD I DID!!

3 ogos 2017
malam2 berangkat ke Mukah with makcik, sepupu2 kecik, nenek and mak. hahahahha the only boy yang ikut adalah adik lelaki aku. sebab adik2 aku yang lain sekolah. yang si bongsu tu exception la sebab dah cakap ngan cikgu dia.

4 ogos 2017 (raptai)
hari nie raptai, pepagi dah bersiap ke poli untuk raptai. excited gila jumpa coursemates. masing2 ada perubahan, makin cantik, kacak dan sihat2 belaka. banyak jugak benda kena settle hari nie, ambik jubah untuk konvo dan settle gambar la konon. dah settle, lunch dengan roomate. banyak benda dicerita. wahahaha. tetiba rindu zaman belajar. 

5 ogos 2017 
hari yang dinanti akhirnya tiba. excited kemain. berdebar jugak nak naik pentas, walaupun beberapa saat je kan. hahhahaha. tapi alhamdulillah, selesai dah. bergambar apa semua. terus pergi hotel sebab nak lunch atas ajakan ngah (makcik aku belah mak, sebab anak dia pun ada sebaya aku yang konvo jugak, siap bagi bunga dan teddybear lagi, terharuuuu). dah lunchhh sesi bergambar pulak. hahahhahah. so tired. lepas tu, pergi balik poli nak pulangkan jubah dan ambik sijil graduate ori. done. wohoho. taksangka dah officialllllll. 
coursemates gegirls. ada 3 orang takda dalam gambar. T^T
aku kat mana? whehehe

 with mak. gigih edit gambar background blur. walaupun tak perfect, kira okay la kan. banyak lagi gambar ngan mak dan adik. tapi malas nak upload sini. hahahhaa. aku banyak upload kat insta je. 

 with mak dan makcik2 (ngah idot and wa jijot) yang banyak berjasa. 

nasib baik senyum. sebab masa nie nervous dan terlupa bila turun pentas, senyum ke tak tadi eh? hahahhaha. banyak kamera kat depan wehh, rasa retis jap. wakkaka. harap gambar official jadi okay la. (gambar nie ihsan unit multimedia, thanks kawan yang tag. wehehehe)

I'm genuinely happy! takde rasa sedih sangat sebab hari nie sepatutnya happy2 je. and i know, everyone around me always try to make me happy. thankssssss. may ALLAH bless.

arwah bapak mesti rasa bangga, his eldest daughter made it!. al-fatihah. :')


✨✨✨✨
congratulations untuk kawan2 dan rakan seperjuangan. cewahhh. semoga kita terus berjaya dalam hidup masing2. terima kasih sebab banyak membantu selama 3 tahun kita bersama, sekelas, tak lokek ilmu. semua baik2. syukur sangat dikurniakan coursemates dan kawan2 yang baik nie. walaupun kekadang ada je benda tak best jadi, tapi korang tetap ada dan tetap positif. MAKASEHHHHH. wahahha. till we meet again yawww. 

another memory to keep in my life chapter πŸ’“

see ya when i see ya lah,
ilal liqa'


24 comments:

  1. kenapa mula2 tu terasa taknak pegii/ nasib baik lps mak pujuk pegi jugak xD
    congratz ye BV, semoga lepasni dipermudahkan segala urusan :D

    ReplyDelete
  2. Cintaku di Mukah... XD

    alhamdulillah... congratulation!!!! lawa2 <3 hari convo XD

    uwaaaaahhhhh dapat bear besar lagi TT^TT

    ReplyDelete
  3. Seronoknya tengok senyuman BV :) Satu perasaan gembira dan sedih juga sebenarnya untuk berpisah dengan kawan2 :) DOa yang baik2 saja untuk BV lepas ni :)

    ReplyDelete
  4. tahniah BV! mesti nervous + gembira kan masa ni :) akak punya turn akhir bulan 10 ni hehe nervous gak ni

    ReplyDelete
  5. Congrats bv ! So happy for you <3

    ReplyDelete
  6. congratss kak BV.
    sama la, macam rasa malas nak pegi convo nanti.
    tapi mama awal-awal lagi tanya sebab nak jahit baju baru amboi amboi haha

    ReplyDelete
  7. wah!!! bestnya dapat bear besar!! tahniah bv and happy convocation!

    ReplyDelete
  8. fuhh dah convoo! Tahniah, alhamdulillah...
    nak sambung degree ke pasni?

    ReplyDelete
  9. Congrats on your graduation :)

    Singgah dari https://aimisyafiqah.blogspot.my/2017/08/we-made-it-babe.html

    ReplyDelete
  10. Tahniah BV! Dah officially grad, i cant wait mine too. :D

    ReplyDelete
  11. Wohoooo, hehe wish sini lagi sekali.. TAHNIAHHH BV :D

    InsyAllah your family mesti happy sangat tengok BV atas pentas, arwah bapak pun :) Keep on learning okay?

    hanisamanina.com

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!