Tuesday, 4 July 2017

june 2017 | stories and favourites

Assalamualaikum,
dah masuk bulan july. yihaaa, masa untuk buat summary apa yang terjadi pada bulan enam. bulan june 2017 penuh makna rasanya, sebab bulan ramadhan dan syawal. jujur aku katakan, bulan june aku rasa agak happy lebih dari bulan lain sebab entah la. mood aku okay masa tu (maybe sebab setan dah kena kurung LOL joke!). rasa tenang la kan. 

let's proceed,


ramadhan 
best, sebab dapat makan makanan yang sihat. bagi aku la, aku makan makanan seimbang pada bulan nie sebab tak makan waktu siang kan, jadi pergi kedai pun tengok2 tapi tak beli je snacks dan kudapan2 yang selalu aku beli untuk makan siang2. hahahahhaa. bulan puasa memang rasa macam buat balanced diet, siap rajin makan buah masa sahur lagi. amalan pun okay. 

syawal
makan apa saja depan mata. hahahhahaha. makan snacks, gula2, kacang2 dan sebagainya. rosak diet. wakakkaka. jujur aku mengaku, aku banyak giler minum air bergas. tetamu datang rumah, bila tetamu balik, air bergas sebotol tak habis, aku la yang habis kan. HAHHAHAHA. bukak peti sejuk, tengok ada botol air bergas dah terbukak, nak jugak minum. i really can't resist air bergas you knowwwww.  walaupun sedar benda tu tak sihat. sekarang, aku cuba minum jugak air kosong banyak2 dalam sehari.

siblings. masa nie raya kedua. sorang missing in action sebab beraya rumah kawan dia. kemain masa nie, berjam jugak bergambar kat kawasan tepi rumah, belakang rumah. dimana2 diceruk rumah. hahahhaha. sampai hp aku lag kaw2 sebab penuh gambar. #berayadirumah


new skincare routine. macam yang aku kata dalam post SINI. aku memang start skincare routine yang baru. rutin baru penjagaan kulit muka. bila tengok gambar skincare yang aku guna kat atas pun korang dah tau, aku memang guna dorang nie setiap hari. yes, my skin ada improvement! kulit muka aku ada jerawats, scars and produk2 nie memang sesuai untuk kulit muka aku. alhamdulillah. so harap, memang terus sesuai la guna produk2 nie. maybe aku akan buat blog post pasal my new skincare routine. let's see (kalau rajin) hahahhaha


masa raya pertama. lepas ziarah kubur, sempat pulak jalan2 kat shopping mall dan makan aiskrim vanilla. 


🍦🍦 JUNE FAVOURITE 🍦🍦

their friendship tho. jealous.

kdrama / jdrama
- weightlifting fairy kim bok joo ; OMG, this drama so cute.  swag. hahhaha. i love kim bok joo character so much. rasanya semua dah tau pasal drama nie kot. so malas nak cerita banyak2. aku pun ada layan jdrama from five to nine. tbh, aku nak tengok drama tu sebab ada yamashita tomohisa. hahhahahha. end up jadi memang best. sebab baru layan balik jdrama, terus la jadi fav aku untuk bulan nie. 

anime - natsume yuujinchou roku dah completed. sedih rasa. kena tunggu beberapa bulan/tahun lagi untuk season baru. iCry. all time fav tau anime nie. kenka banshou otome pun dah habis. tapi takpe, chill, masih ada anime yang aku follow still ongoing. 



musics - falling in love with k-indie band Bolbbalgan4 (bolbbalgan puberty). dan aku layan beberapa 10 minute mix playlist lofi/indie dari  Lophee dan R L I F E (do visit theirs channel).

things - my new skincare routine, my new MP3 and washi tapes. hahhaha


πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰
i know i should appreciate my life and be grateful.
be happy along the way. 

SELAMAT HARI RAYA!

so, benda best/fav korang dalam bulan JUNE pulak apa?? 

so, thats all for now,
see ya when i see ya lah.
ilal liqa'




23 comments:

  1. hi you hehehe
    So julai ni boleh join GA kecantikan ni. manetau membantu tambah cantik ehehe lepas tu ader peluang menang henpon, barang mekap atau cash.....wuuuuuuhaaaa

    https://mekzumbie.blogspot.my/2017/07/giveaway-1000-kotak-perlashine-kapsul.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankssss ya, nanti kita checkitout :D

      Delete
  2. ofc dapat duit raya bende paling best haha πŸ˜‹

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh mesti dapat banyak duit raya nie, bestnyaaa πŸ˜‰

      Delete
  3. Selamat hari raya , BV !!!! <3

    Yang descriptions no 1 and 2 tue agree sgt sgt dgn BV . Hahaha sebab Nadia pun mcm tue jugak hahaha

    Drama weightlifting tue Nadia pun sukaaaaa mmg cute gila , klakar and swaggg hahaha .

    Lagu2 bolbbangan nie slalu best2 . Ada satu lagu OST drama ruler of the mask nyanyi oleh bolbbangan nie tapi tak ada jumpa dkt itunes =(

    Benda best yang happen in my life for June of course lah my birthday hahaha

    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya too nadia ❤️️

      hahahha, tak sangka pulak ada orang sama dengan BV :D
      kann, memang best la kdrama tu, cute sangat dan sweet je :3
      BV ada terjumpa kat youtube lagu tu, boleh la cari lepas nie

      wahhhh, rasanya belum terlambat lagi nak wish HAPPY BIRTHDAY kan? HAPPY BIRTHDAY NADIA! may ALLAH bless you πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽˆ :)

      Delete
  4. okay, saya sedang menunggu entry skincare routine. hahaha

    selamat hari raya BV! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha ada pulak yg menanti, nanti BV buat :D
      selamat hari raya jugak ya :)

      Delete
  5. tahniah kerana menjadi followers ke-100 di blog www.helloaiman.com ada hadiah sikit hehe

    http://www.helloaiman.com/2017/07/kufi-wednesday-17.html

    helloaiman

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh dah tengok, thanks ya, kreatif sangat :D

      Delete
  6. kim bok joo memang best!!!! hehehe. Pernah guna vc effector tu. tak nampak apa apa kesan pun T.T

    benda best dalam bulan june adalah ada birthday saya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn, memang suka dengan kdrama kim bok joo :D wah pernah guna jugak, maybe lain jenis kulit, lain kesan dia :)

      rasanya masih sempat lagi nak wish nie, HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUU, may ALLAH bless u and be happy ya πŸŽ‰πŸŽŠ❤️️ :)

      Delete
  7. Buat entry skincare routine pleaseeee.
    Toner skinfood tu dh lama usha sbb nampak cm best. Tpi takleh beli lagi sbb toner etude house saya belum habis. Kne tunggu sikitlah TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. wil do soon, sekali dengan review :D
      BV masa nak pilih pun memang keliru nak pilih yg mana satu, etude house ataupun skinfood, akhirnya beli skinfoofd. XD

      Delete
  8. Selamat hari raya...macam best je layan lophee

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jugak :D
      memang best layan lophee nie, sebab banyak calming music 🎢

      Delete
  9. dolok kmk salu minum air bergas tapi nktok dah dapat tahan nafsu dah hahaha nang sik sentuh langsung yihaaaa mok kurus tek nak hahaha lol

    kakkk tomato toner ya mcm bagus jakkkk mok reviewwww

    btw kacak gambar ktk ngn adik2 ktk ya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jelesnyaaa, macam nie ktk dapat tahan oh? kmk nang cuba tahan, tapi kekadang kalah juak hahhahaha

      nang bagus ya, kelak kmk review sekali ngan skincare routine

      maksehhhhh hehehhee ❤️️

      Delete
  10. IQ pun suka kim book joo tu! comel! geram! friendship goals sangat! hehe

    selamat hari raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jugak macam BV, memang comel sangat, suka tengok friendship dorang, swag gitu :D

      Delete
  11. Saya tak buat summary sebab tak tau macam mna nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je buat ikut cara sendiri, macam apa yg terjadi pada bulan tertentu :D

      Delete
  12. Makan apa saja depan mata. Hehe. Samalah kita BV! Bertambah-tambah berat badan rasanya sekarang. Hii.

    Siqah baru kenal Bolbagan4 masa OST Drama Korea Hwarang. Pastu suka juga dengan lagu OST Owner of the Mask tapi sampai sekarang takde di iTunes. Sedih betul. Dengar kat YouTube jela. Sedap suara dorang πŸ’•

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!