Thursday, 22 June 2017

food for iftar

Assalamualaikum,
kurang dah rasanya cerita personal dalam blog nie. hahhahaha. sebab utama adalah PROCRASTINATION sebab banyak je sebenarnya benda nak cerita kat blog tapi tu la, tunggu jap, nanti nantilah selalu bermain dalam kepala. entah kenapa macam tu. susah sangat nak buang perangai gitu. mohon berubahlah demi masa depan. hahahhahahhaa

ramadhan kali nie rasa ada yang kosong. 
sebab kali pertama ramadhan tanpa arwah bapak. 

tapi alhamdulillah, ALLAH masih beri kemudahan dan nikmat dapat merasa makanan.

 first time makan kat MarryBrown, masa nie tengah sungkei kat luar. konon lepas tu nak terus shopping. orang lain shopping baju raya, aku shopping stationery kat mr diy. hahhahahhaha

 antara makanan2 pada awal ramadhan. simple je. aku suka lauk simple macam nie. sebab senang nak makan. serius, aku suka kalau ada dua atau tiga lauk je. banyak2 buat apa, pembaziran. kecuali kalau ada kenduri ke. hahhahahha. taklupa jugak kuih muih. 

my first takoyaki. 3 bijik untuk rm3.50. okay jugak la. sedap. takoyaki sotong, tak tako la kalau takdak sotong. you know what i mean? hahhahahha

pemberian nenek. besar betul ketam tu. kalau makan ketam, aku suka makan bahagian tangan(?) dia tu je, sepit? whatever. sebab kat situ bahagian paling banyak isi. dan aku tak berapa sangat makan badan dia. 

bila tengok gambar nie balik, memang nampak sedap sangat. hahhahaa

apa2pun, lauk apa pun, kena la bersyukur. 
elakkan pembaziran ya.
tahun nie, takdak pergi bazaar ramadhan besar rasanya. pergi yang kecik2 kat mall2 je. sebab ai malas nak drive jejauh. LOL

kurma good for iftar. 
sebab video viral pasal lipas/ulat dalam kurma tu, kemain aku check kurma sebelum makan. hahahhaha. 

p/s : sorry publish awal. kalau baca awal boleh la cari kalau teringin kan. wahhahahha

sekian,
see ya when i see ya lah


12 comments:

  1. fav kmk ketam yaaaa. slalu mun ada ketam mesti kmk tambah 2 3 kali hahaha kmk lebih suka makan badan nya kak peerghh terbayang indah tok T.T

    Anyway,selamat hari raya kak :) maaf zahir dan batin. enjoy raya ktk hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha nang fav bena la ya sampey bertamabah 2 3 kali. :D kmk sikberapa gilak makan badan nyaaa XD

      selamat hari raya juak, maaf zahir batin, you tooo :3

      Delete
  2. terliur tengok ketam tu huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahah boleh la cari kalau teringin lepas nie :D

      Delete
  3. sedapnyaaaa tengok ketam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap ketam tu, banyak isi :D

      Delete
  4. sedapnya ketam! Tak sempat lagi makan ketam balik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la cari ketam lepas nie, lepas beraya :D

      Delete
  5. Sedapnya ketam!!! <3

    Haha. Siqah pun sama jugak bab kurma tu! Beriya buka dulu setiap kurma sampai tinggal isi je dan baru makan :D Viral punya pasal. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap ketam tu, fresh :D

      kannn, rasanya bukan BV sorang je camtu, semua sebab kuasa viral XD

      Delete

drop a comment~
arigatouuu!