Sunday, 30 April 2017

mother's day gift

Assalamualaikum,
everyone has their own mother.
to commemorate mother's day which will come soon, most of us will think of something such as what to buy or what to do for a mother who sacrificed her life to have us live in this world.



there are a lot of things you can do for mothers on this special days. I'm gonna shortlisted some in this post

πŸ’“- helping her doing house core everyday
πŸ’“- throw a party celebrating mother's day
πŸ’“- take her to a trip
πŸ’“- give her a time to relax (spa, salon, etc)
πŸ’“- give something special

as a daughter, for this year, I choose to give something special to my mom.

 special mug for the special mother's day. the picture of my family. 
personally, my mom loves this mug, and because we thought this mug too precious to use, my mom decided to make it as a display.


THANKS, BestSub MALAYSIA!

WHAT IS BEST SUB MALAYSIA?
Best Sublimation Expert - BestSub Malaysia, are specializes in manufacturing and marketing heat press machines, cutting plotters, sublimation supplies, photo crystals, badges, textiles, advertising materials and related printing services widely welcomed as corporate gifts, souvenirs, premium, personal gifts and etc.

HOW MUCH IS THE PRICE OF MUG?
RM30 each mug with printing

HOW THIS WORKS?
add in template and photo on Motto Mug (choose the template and pictures)

Creative Sublimation Motto Mugs from BestSub


PERSONALIZATION GIFT IDEAS for the family, friends and special one as mother's day gift, valentine's day gift, and birthday gift.

3 types of design
Happy Mother's Day
Happy Birthday
I LOVE YOU 
Happy Birthday                                                                                I LOVE YOU


HOW TO GET?

go to this address -

Address :
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T),  Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.

Operation hours :
Isnin - Sabtu : 9 pagi - 6 petang

OR

contact -

Tel :
 019-9858151 (Ms. Elaine) 
 019-3231515 (Mr. Steven)

Email :
enquiry@libertyprinting.com.my

Blog :

Web: 

Facebook:

Youtube: 

read more here - 

THANKS!
see ya when i see ya lah

Thursday, 27 April 2017

15 fakta blogging tentang BudakVanilla's

Assalamualaikum,
beberapa hari nie aku busy kesana kemari. bukak blog pun bukak blog sendiri dan blogwalking sikit2 je. laptop memang tiap hari bukak, blog pun rasanya wajib bukak hari2, tapi benda lain pulak aku layan. lol apa kebenda aku merepek nie kan.


aku ada singgah blog lenne dan baca satu post yang menarik pasal 15 blogging facts about me, ada banyak blogger lain buat entry pasal benda nie, aku pun nak jugak. hahahhaha cuma jadi versi bm la sebab post aku dalam bm dan sedikit rojak.

dan sorry sebab banyak gambar header. evolusi header2 budakvanilla. hahahhaha.

nak share la 15 fakta blogging 

πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰

1. berblog sejak mac 2012, dah 5 tahun dalam dunia blog rupanya. macam takpercaya je rupanya lama jugak kan. macam baru semalam aku buat akaun blog. cewahh.



2. blogging untuk suka2 dan berkongsi cerita dan jugak meluahkan perasaan. tapi entah kenapa, sekarang rasa segan sikit nak meluah perasaan kat blog nie. hahahhahhaa. maybe sebab ada orang yang aku kenal baca blog nie. please, benda kat blog biar kat blog je okay. hahahhaha



3. url dan nama tak pernah berubah sejak mula berblogging. cuma pada awal berblogging aku guna nama 'Si Budak Vanilla' lepas tu tukar BudakVanilla je la. lebih simple dan mudah ingat. malas dah nak tukar nama walaupun macam childish, tapi comel apaaaaa. memang diakui BudakVanilla adalah aku dan aku adalah BudakVanilla. uhmm, kira macam alter ego pun ada. dulu nama blog nie Duniaku Vanilla lepas tu aku tukar jadi BudakVanilla's atas sebab2 yang aku sendiri takpasti apa. hahahhaha



4. pada awal berblog, aku rajin buat post pasal tutorial dan freebies (edit gambar header free), tapi sekarang makin malas. aku suka post pasal life, tapi sekarang macam kehabisan idea dah nak menulis pasal life sebab life aku sangat la tak menarik (lately). aku memang suka sangat baca pasal life bloggers lain sebab macam aku kata dalam entry yang lepas2, life setiap orang berlainan.



5. aku tak kisah pasal SEO, tapi sebagai blogger teringin jugak benda yang aku post kat blog jadi manfaat untuk orang lain kan. (LOL apa kaitan??) memang kekadang aku ambil berat jugak pasal SEO dan traffik tapi most of the time aku tak kisah sangat.



6. aku sedaya upaya elak post benda negatif dan sedih2 kat blog nie. aku cuba elakkan TERmengumpat orang, terperli dan marah2 kat blog. (kalau ada please tegur, aku cuba ubah ayat atau apa yang patut). sebab utama, aku sukakan POSITIVE VIBE, CHILL VIBE. negativiti pergi jauh2. tapi kekadang ada jugak buat post macam nie. dalam negatif ada positif. harap la camtu kan. 



7. aku suka edit blog. terutama part header. aku taksuka design sama dengan orang lain. sebab aku nak rasa special (pergghhh poyo kan). aku nak ada identiti aku sendiri sebab tu la edit blog coding sendiri. walaupun selalu teringin nak beli template cantik2 kat etsy tapi bila tengok part credit dan ada blog rupa sama tu aku agak berat rasa nak membeli. entah kenapa aku rasa macam tu. so, rasanya aku akan kekal dengan template nie. (maybe sebab aku nak design yang ekslusif untuk aku je. kahkahhh)



8. aku tak pernah sangka aku akan dapat duit dari berblogging. walaupun aku berblogging dah 5 tahun, aku baru cashout nuffnang 2 kali. hahhahaha. cashout kali kedua nie sangat mengecewakan aku. bertahun menunggu akhirnya kena potong sebab fraud click katanya. sekarang aku letak banner nuffnang atas header tu je (entah kenapa dalam google chrome takdapat view). dan yang lain tu iklan adsense.



9. aku pernah rasa letak iklan kat blog nie mengacau je, menganggu nilai astetik sesebuah blog. hahahhaa. maybe sebab tu aku letak kat tempat yang tak menganggu post sangat. aku harap iklan tu tak menganggu la pembaca dan visitor kat blog nie (kalau ada). kalau menganggu boleh bagitau. 



10. bagi aku, blog aku nie tiada niche. semua pun boleh. hahhahahaha. tapi sebenarnya bagi aku, blog nie lebih kepada personal, lifestyle dan kemerapuan propaganda semata. blog tempat menyimpan memori yang tak mampu aku tulis dalam journal. 


11. aku teringin nak jumpa kawan2 blogger. bila dah selalu jenguk blog, rasanya dah kenal macam mana muka memasing kan? tapi aku rasa kalau terjumpa kat memana dan rasa kenal mesti aku malu dan takkan berani tegur punya sebab aku kan introvert orangnya. hahhahaha kecuali ada hari aku aktif semacam rajin jugak nak menegur dan dah plan nak jumpa. 



12. beberapa ribu kali dah terfikir nak tukar jadi domain tapi mengenangkan sifat aku yang takpernah serius dan cepat bosan macam membazir je buat domain. takut nanti kalau dah ada domain, malas nak update dan blog pun terkubur bersama domain. so, aku cuba kekal dengan blogspot.com. supaya blog terus hidup selamanya walaupun tak berupdate. dua2 ada kebaikannya.



13. sekarang aku lebih suka guna gambar yang diambil sendiri dan diedit sendiri kat blog. ada rasa accomplishment kat situ walaupun aku edit biasa2 dan gambar diambil pun biasa2. bagi aku gambar ada nilai tersendiri. cewahhh. walaupun kekadang gambar buruk, tak sharp dan sebagainya, aku tak kisah sebab nampak effort nak berblog. hahahhahaa kekadang ada je ambik gambar dari google, terutamanya gif2 yang menarik. hahahhaha



14. aku banyak posts yang dalam draft. dan tajuk memang merapu dan rasa taksampai hati nak publish. hahahhaha. dulu draft aku dah sampai 70 lebih dah kena delete (timbul rasa menyesal sebab draft tu bertahun dah aku tulis kekadang ada luahan perasaan yang merapu HAHAHA). sekarang dah muncul balik 28 posts yang didraft. kebanyakkannya aku buat separuh jalan dan akan diupdate kalau memang dah takda idea nak buat entry.



15. aku fikir banyak kali sebelum post sesuatu kat blog. idea banyak tapi rasanya semua tau bukan senang nak buat ayat. hahahhaha. ayat aku sendiri pun tunggang langgang dengan bahasa rojaknya. selalu terkeliru nak buat sesuatu post dalam bahasa inggeris atau bahasa melayu, akhirnya jadi bahasa rojak. hahahhaha. ikut mood jugak sebenarnya tu. hehehhee. 

πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰

header2 kat dalam post nie ada yang pernah guna dan ada jugak yang takpernah guna. macam aku kata, aku suka buat header dan rasanya koleksi header aku sekarang dah sampai hampir capai angka seratus (hahhahaha hiperbola melampau) ada yang hilang tanpa jejak dan dah delete.

ada fakta blogging yang sama dengan korang ke? ke aku je yang rasa macam tu? hahahhaha
share la fakta blogging korang jugak. 

see ya when i see ya lah,
ilal liqa'

Tuesday, 18 April 2017

how often can you use sheet masks a week?

Assalamualaikum,
i've been sooooooo laaaayyyyzzzeehhh lately. but not busy (sarcastically) and hella bored to the death. i keep visiting my blog and others, but rarely leave any comments because yeah, my eyes do read but my mind blank and it is not my style to leave a comment unrelated to the posts. so i will come back later to blogwalk. 

but first, lemme tell you something,
i love sheet masks, OMG who doesn't love it? TELL ME? and why?


what is sheet masks?
a mask that in sheet-like. LOL obviously duhh.
it is a face-shaped mask which sheet soaked in liquid like serum of nutrients for skins.

how to use sheet masks?
put it on your CLEAN face lah. and wait for 15 to 20 minutes for the nutrients to absorb to the skin then removes the masks. don't bother to wash unless it is in the 'how-to-use'. well, sheet masks are so much different from clay masks (i'll write about clay masks in another blogpost)

how often can you use sheet masks?
it is recommended to use twice per week. but hydrating sheet masks also can be use everyday depend on the nutrients (like hyaluronic acids, vitamins, aloe) needed for your skins.


i use sheet masks mainly because i need to hydrate and moisturise my skin and to relax after facing a stressful day. i usually use it twice a week or twice a month. hahahhaha, i just bought some cheap sheet masks and most of them works for hydrating and moisturising my acne prone skin. at some point i really love sheet masks because it doesn't irritates my skins. 

please don't sleep with your sheet masks. why? you tell me. :3
because it is not a sleeping mask. unless it state so.

so,
how often you use your sheet masks?
what type/brand of sheet masks are your favourite? (mine is innisfree)

see ya when i see ya lah.
ilal liqa' (till we 'meet' again)

Wednesday, 12 April 2017

wordless wednesday #1 | instagram's stories


Assalamualaikum,
i'll start to post pictures with less words on every wednesday *i hope so*

do you understand what i'm trying to say here? (with a lil bit sarawakian malay)

5.07 am duhh.

i don't care eh eh eh. 

instagram's stories of someone, sometime 'speaks a louder words' than his/her status on another socmed. yaknowwhatimean? justsayin'

FOLLOW MY STORY ON INSTAGRAM

you might found another side of me. HAHAHAHHAHA *evil laugh*

done follow?
now give me your instagram link, i will follow you too. (and silently stalk you)

πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰
see ya when i see ya lah~




Saturday, 8 April 2017

kisah kereta rosak | pesanan untuk pemandu

Assalamualaikum,
minggu lepas, hari sabtu pagi masa nak hantar adik pergi sekolah sebab dia ada kelas tambahan, tetiba kereta rosak. masa berhenti kat traffic light tetiba kereta macam jam, tak dapat start. sebelum berhenti kat traffic light pun dah rasa lain semacam masa tekan minyak, tetiba kereta makin slow. memang nasib sangat la kat tepi traffic light tu ada ruang lebih dan boleh la tolak kereta kat tepi dan tak ganggu laluan traffic.

kedai jual spare part kereta/motor etc

kira nie first time la aku yang drive pastu kereta rosak. nak kata panik? entah la, aku bukan jenis yang mudah panik.

nasib baik masa tu dah dekat ngan kawasan perumahan lama kitorang. pastu mak aku call la saudara yang duduk dekat situ sebab senang sikit nak deal kan. pakcik aku datang. nak bawak pergi bengkel terus.

pastu ada la beberapa masalah sikit. 
pergi bengkel lain pulak. kemudian beberapa hari ulang alik beli spare part. serius penat.

taktau nak kata apa kat sini. tapi nie bukan bengkel tempat kereta kitorang dibaiki.

pakcik aku ada bagi beberapa pesanan untuk aku la (tapi bagi aku nie boleh apply dengan semua pemandu)

- bila kereta rosak terutama bagi perempuan macam aku la kiranya, cepat2 call saudara lelaki yang terdekat dan kalau nak berurusan dengan mekanik, atau bawak sekali saudara lelaki. sebab bila perempuan sorang je atau semua perempuan takut kena tipu, konon fikir perempuan taktau apa2 pasal kereta kan. 

- bila jumpa mekanik, dan si mekanik ada bagitau masalah2 kereta tu, jangan cepat okay2 je. survey dulu tempat (workshop) lain. tanya pada yang pakar dan workshop yang dipercayai. paling penting, jangan okay2 je bila dia suruh tukar memacam, padahal yang rosaknya sikit je, tetiba suruh tukar nie, tukar tu dan macam2 lagi. pastu terkejut la tengok bil.

- belajar pasal isi kereta. atleast sendiri tahu sikit pasal kereta dan apa yang rosak. tak banyak, sikit pun jadi la. benda basic2 macam tu. 

- tips kalau nak jimat pulak, beli sendiri spare part pastu upah je mekanik tu pasang/tukar. so, untuk mekanik kita bayar upah je la sebab spare part sendiri beli lebih murah kekadang. 

- ada lagi ke? entah la aku lupa.

🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊

sambung balik cerita,
nak dekat seminggu jugak kereta kat bengkel. dah la adik2 aku masih sekolah kan, rasa menyusahkan family pakcik aku pulak bila dia terpaksa hantar dan ambik adik aku kat sekolah dan hantar balik rumah yang agak jauh dari kawasan rumah dorang. tapi tu 'whats family for' kan. saling tolong menolong. family dorang permudahkan urusan kami, semoga murah rezeki dorang dan dipermudahkan segala urusan.

sekarang kereta dah okay. dan aku harap tak rosak lagi la. sebab sedih bila duit melayang nak baiki kereta nie. hahahhaha. dah kira keperluan tu, bila takdak rasa kosong di jiwa. gituuhhh. hahahhaa

pernah ada pengalaman kereta rosak kat jalanraya tak?
share jugak mana2 pesanan/tips korang supaya jadi pemandu yang bijak bila kereta rosak.

sekian,
see ya when i see ya lah.
ilal liqa'

Tuesday, 4 April 2017

would you buy some experiences? | 2017 Bucket List

Assalamualaikum,
I always want to share my bucket lists of the year 2017, maybe by doing this, my dream will come true. yeah, who might know what happen next in the future.

would you buy experiences?
spending money on experiences? would ya?
YES, I'D LOVE TO (ehem if I got tons of money. ehem2)


1. ice skating / rollerblade
I have been wanting to skate for a long time but still, I didn't have a chance to do so. to be honest, there are no ice rinks at my place and the only place I know having an ice rink is in KL. hahaha. I don't really know of there are other places than that. why do I want to try ice skating? the main reason is because I watched a movie about ice hockey a long time ago, I've forgotten what the title of the movie is, but i really love the way they training in the ice rinks. sliding fast on the ices, isn't it's cool? yeah, it is!



2. water park
I love water, but I'm afraid of deep water because i can't swim. but I want to enjoy in the waterpark. playing slides and all of those fun things at the waterpark. I can feel assure at the waterpark because they have the lifeguard, aren't they?



3. travel
I want to travel so bad. I'm still planning my trips. still searching for partners because my mom won't let me go alone. I have been itching to grab my passport and travel alone. catching and breathing in the aesthetic nature and buildings. thus, I need to feel different in the air, environment, culture, and people. 


4. learning new language
I love languages. I'm always want to learn Japanese, Korean, Chinese (mandarin, Cantonese) and more languages. for now, I'm trying to focus on one language which is Japanese, it is a self-learning, so I just take more time to learn and chill. hahaha. for now, I'm still trying to memorize the characters of hiragana and katakana. never know this will be hard and quite confusing. it has been few month now, and I'm still not focusing XD 



5. watching cinema ALONE
I have been wanting to do this. I enjoy doing things like this ALONE because I want to have a 'me time' for myself. relaxing and chilling my tired minds and get to know myself better. while watching a movie alone at cinema make me focusing on the movie better. I don't like people talking to me while I'm focusing on watching movies, especially at cinema mainly because I can't pause or rewind certain scenes, so the only way to get into the movie and not missing any scenes is FOCUSING. hahahhaha



6. watching a theater / live musical
I would like to experience watching live theater and musical. because? I want to. so badly. the genre I want to watch are legendary, mystery and fantasy. 



7. cafe hopping / steamboat
my love for foods never die. I love pastry and sweets things, but I rarely eating cakes and sweets things, i love coffee only when it is in the latte form (milk coffee) hahhaa and tea is totally my favourite drinks, any kind of tea except green tea with jasmine (because it taste like I'm drinking a perfume. LOL). steamboat, well again because I love food, to be honest, I never have a chance to eat steamboat-like foods.

πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰

thanks a lot Eventbrite for inspiring me to do this kind of post in this humble blog.

check out the delightful purchase of experience on Eventbrite

Easily post, promote & sell tickets online for events. Sign up for free to get started.

πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰


spending money on experiences? would ya?
what kind of experiences would you like?
share me some of your bucket list of this year. 


see ya when i see ya lah,
ilal liqa'

Saturday, 1 April 2017

march 2017 | stories x summary

Assalamualaikum,
tak macam bulan february, bulan march aku rasa bersemangat update blog walaupun bukan setiap hari. kira lebih daripada sepuluh la posts aku bulan march nie kan. sebab banyak benda nak update. banyak idea. sekarang pun dalam sesi memerah idea dari otak yang agak bernas ini. hahahhahaa. pada usia nie aku rasa kena banyak belajar benda takut lama2 nanti makin slow. got what i mean? tak faham sudah. 

without further ado
let's us begin

bulan march agak meng-happy-kan sebab my birthday on 3rd march. nothing meaningful happen. eh wait. something meaningful does happen, I'm still alive on the day i reached 22yrs old. alhamdulillah. 

aku lupa apa aku buat pada 3 mac yang lalu. *check planner/jurnal* eh, ada makan2 kat kfc sikit dan treat myself a few sheet masks. hahhahaa sendu.

tak sah blog nie kalau tak upload gambar makanan. hahahhaha. foods make me happy. nie mee udang basah. nampak sedap, tapi rasa bagi aku biasa2 je. kuah rasa agak biasa je, macam kuah kicap yang kurang kaw. 

tbh I'm quite picky about foods. I'd love to eat foods that look presentable. by presentable here i mean, the cleanliness of utensils and stuff thus the way of they plate your food. hahahhaha. I'm might sound snob, picky, choosy blah blah blah, but this is the reality. people do love to see or eat foods on the white ceramic plate than on plastic one. BUT I'm really okay to eat in the plastic plate as long as it is clean without stains. (u'know some plastic dishes do have some dark colored stains remain on the surface of the plate).

here some youtube video that shows the tips to clean plastic dishes stains (CLICK)

aku okay je makan kat kedai tepi jalan serius aku okay, makan kat mamak, asal halal dan BERSIH. kita apa yang kita makan tau. jadi darah daging semua.

kedai nie kecik je sebenarnya, kedai makan biasa2 yang muat berbelas orang je dalam satu masa, tapi suka tengok barang dapur(?) pinggan, mangkuk, gelas dia. nampak presentable dan selera nak makan walaupun biasa2 je. tapi air tu serius sedap. hahahahhaa. (dah jadi pesen mak2 suka tengok pinggan mangkuk) HAHAHHAHA

mini comic haul

aku beli komik dan manga lagi. wakakaka. aku sebenarnya nak beli online kat gempakstarz je, kira dah masuk cart dah masa tu, tapi gladly, keesokkan harinya, pergi popular sebab ada BOOK FAIR, dan ternampak la buku2 komik dan manga2 baru kat rak buku, terus ambik ler. 

menyesal giler tak grab english novels kat POPULAR book fair masa tu, mostly harga RM8. diskaun 50% to 90%. kahkahh menyesal tiada gunanya.


ongoing shows / anime

strong women do bong soon (kdrama) - lepas habis je kdrama goblin, aku terus download kdrama doctors dan berhenti separuh jalan sebab aku tak berapa suka pasal politik/bisnes stuff dalam plot dia, tak menarik cara dia rebut kuasa, rasa macam tipikal kdrama tapi akan tengok jugak sampai habis nanti kalau dah habis bekalan kdrama dan tiada internet. LOL. jadi aku sangat excited bila dapat tahu pasal strong women do bong soon nie. lawak sangat tau walaupun ada scenes yang serius. pandai betul script-writer tu buat script lawak2. comical sangat. recommended!


hello counselor (k reality shows) - aku jarang nak follow update pasal reality shows hello counselor nie, selalunya shows yang aku tunggu tiap minggu cuma running man dan aku dah lama tak follow up dengan show the return of superman. beberapa hari nie, aku addict dengan hello counselor. kekadang ada concern/problem yang serius, kekadang ada yang lawak jugak. semua ada benda baiknya. hello counselor nie buat aku sedar yang problem yang aku ada sekarang takla serius mana. hahahhaha


steins; gate (anime series 24 episodes) - mind blowing anime about time travels. aku suka anime nie sebab cara dorang explain dan describe apa yang terjadi dan benda yang akan terjadi bila time travels sangat realistic dan hampir kepada fakta. plot digarap cantik dan unsur saspen sangat terasa bagi aku la. cuma aku tak sangka la that self-proclaimed mad scientist, okarin will end up with kirisu. sebab secretly aku ship okarin dengan mayuri, his childhood friends. the ship i ship was sinking. hahahhahaha. 


kokora ga sakebitagatterunda | athem of heart (anime movie) - aku taktau nak explain macam mana. nah bagi sinopsis dari MAL ; 
Jun is a girl whose words have been sealed away. She was once a very happy girl, but because of a certain thing she said when she was very young, her family was torn apart. One day, the egg fairy appeared in front of her and sealed away her ability to talk in order to stop her from hurting anybody else. Since this traumatic experience, Jun lives in the shadows away from the limelight. But, one day, she is nominated to become an executive member of the "community outreach council." On top of that, Jun is also appointed to play the main lead in their musical...
seriously, aku sangat suka apa yang terselit disebalik anime nie. tentang betapa pentingnya 'expressing yourself through words'. speak out. this anime really hit me in kokoro (heart). at the end of the movies, akan ada musical, seriously aku suka dengan lagu2 dan ost dia. terutama lagi 'Watashi no Koe' (my voice). tapi again (SPOILER ALERT). the ship i ship was sinking again. aku ship jun x sakagami. tapi jadi lain. LOL. no cliche ending i guess. 


Watashi No Koe


🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭🍭

benda yang takbest march nie cuma ada dua.

screen handphone aku retak sebab kecuaian diri sendiri. kisahnya masa nak tutup bonet(?) kereta, handphone aku ada diantara pintu tu dan aku tak sedar pun. hentak punya hentak, apasal takdapat tutup bonet nie? LOL rupanya handphone aku weh yang jadi penyekat. hahahhaha retak ler. nasib baik screen protector je retak. T^T

beli headphone. agak berpatutan la harganya. keesokkannya, patahhhhh. hahhahahahah. sedih giler. pastu gam balik yang patah tu, nasib wayar kat dalam okay lagi. dapat pakai lagi, walaupun dah hodoh dengan gam dan washi tape. XD

summary.
march bulan yang bagus bagi aku. disebalik kesedihan ada benda happy terjadi. saling bersaing antara satu sama lain. jadi aku pilih yang happy2 saja. chill :)


itu sajalah kisah march aku. tak menarik mana pun. 
kisah korang pulak bagaimana?

see ya when i see ya lah. 
ilal liqa'