Saturday, 14 June 2014

photo editor app -part 1-

Assalamualaikum
rakyat alam maya sekalian. kali nie aku nak buat review photo editor application yang aku guna kat semakpong. aku nie memang gila download application untuk edit gambar dan ambik gambar sekali. aku suka sesuatu apps tu berdasarkan jenis filter dan kemudahan untuk guna. kalau aku jumpa yang susah nak guna memang buang kelaut je laaa. *hiperbola melampaui batas akal kunun*

antara application kamera dan filter yang aku guna ialah :
kamera semakpong lebono aku 4.9 mp je beb.


camera 360
camera360 nie filter dia semua cantik2. apatah lagi filter yang boleh buat muka jadi flawless gila macam artis korea tu kan. mujur aku tak suka sangat selpie nie hah. cuma bila part nak ambil gambar tu loading kekadang lama gila macam nak hempas semakpong ke batu bata. tapi kalau hasil cantik takpa jugak. dimaafkan. 


gambar curik dari instagram beta. haha. nie guna camera360 untuk ambik gambar. boleh la tahan. 


vscocam
nie baru2 aku download. kengkononnya vscocam nie dulu cuma ada kat iphone. tapi dia dah keluarkan untuk android. tapi tahap bengong app nie kat android memang tak dinafikan la. dah la bunyi "kliksss" tu besar gile. tak jumpa pulak setting nak ubah benda tu. pastu pulak gambar guna kamera biasa nak masuk dalam library dia pun takdapat. nak guna camera dia sendiri konon. mentang2 aku guna kat android je. tapi sebab filter boleh tahan. lain dari yang lain. dimaafkan.



gambar pelik. kingkong betol. mungkin tangan aku bergetaran masa first time ambik gambar guna app nie. app nie masih dalam eksperimen aku. nak lebih gambar dari vscom visit my ig uollss. haha. promot pulak engkau. 


bersambung di part 2 untuk lebih application photo editor. 
tak larat nak upload gambar besar gedabak. hehe. 

ilal liqa'




15 comments:

  1. Kita guna VSCOcam , filter dia semua best best . Gambar yang tak cantik pun jadi cantik . download kat ipad :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa. .guna ipad. .patut la. .hhehe. .filter dia mmg cantik kan. . :D

      Delete
  2. Hehehehe ena tak pernah guna Camera 360 atau yang lagi satu tu. Ena kalau snap, suka guna kamera fon yang biase then edit sikit2 kat fotorus. ihiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? fotorus tu best gak edit guna tu. .hehe. .sy pun ada app fotorus. . :D

      Delete
  3. Suka VSCOcam juga. Saya selalu guna kamera phone saya atau DSLR, lepas tu baru edit dekat VSCOcam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. .best2 kan filter dia. .cantikkk. :D

      Delete
  4. ohhh sekarang baru tahu apa ituh vscoom!
    tertanya tanya jugak apa mender vscoom tuh sebab bnyak hastag bnda tuh kat insta......minat fotografi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. .mmg byk yg hastag bnda tu. .minat la jugak. . :D

      Delete
  5. hihihi kingkong betul kan sometimes? hewhew.
    tak sabar nak tunggu next!!! :D

    ReplyDelete
  6. Saya selalu guna vscocam. Simple and cantik heheheh.

    ReplyDelete
  7. baru tahu sekarang. takde smartphone alaa

    ReplyDelete

drop a comment~
arigatouuu!